11
Dec
08

Inspirerende!

Kjenner at jeg er veldig klar for juleferie snart – det går litt på stumpene nå. Kanskje derfor jeg er mottagelig for litt hjertevarmende inspirasjonsprat. Klarte ikke å motstå den smittende entusiasmen til Benjamin Zander, dirigent for Boston Philharmonic Orchestra, i videoen nedenfor fra Pop|Tech. Gi alle studenter en A når de begynner, sier han. Så ber han dem skrive et brev til seg selv, datert året etter, der de forklarer hvordan de fikk den A’en. Det er den studenten som har fått A’en neste år han underviser, ikke den som bekymret og pessimistisk møter opp på høsten.
Kunne vært bare prat, men se hva han får til med denne 15-årige cellisten på under 10 minutter:
Vodpod videos no longer available.

more about «Pop!Casts«, posted with vodpod

 

 

Advertisements

3 Responses to “Inspirerende!”


  1. desember 12, 2008, kl. 3:22 pm

    For en fantastisk video, for en fantastisk mann og for en herlig innstilling. Takk for at du deler denne med oss. Burde vært obligatorisk for alle lærere og alle andre som har med mennesker å gjøre. Kan ikke unngå å se på denne med et smil om munnen.

  2. desember 12, 2008, kl. 4:46 pm

    Enig – jeg satt også og humret og lo etterhvert som han trakk talentet ut av den sjenerte gutten. Visualiseringen er også fantastisk – «throw it to me like a ball! — throw it all the way to the back …» osv. Det er også topp å se hvordan den faglige ekspertisen ligger under som en selvfølgelig forutsetning for å kunne gjøre noe så bra.

  3. desember 14, 2008, kl. 11:43 am

    Herlig – en skatt! Det er forhåpentligvis mange lærere rundt omkring som husker slike gyldne øyeblikk. Selv hadde jeg en flott lærer på Høgskolen i Vestfold siste året, som titt og ofte minnet oss på (nå gjalt dette spesielt IKT i læring): Se etter mulighetene, ikke begrensningene!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s


%d bloggers like this: