28
apr
08

Ja, vi har tid

Takk til Espen på Tversover for tipset om denne inspirerende videoen med Clay Shirky. Han tar utgangspunkt i en samtale med en TV-produsent som ikke kunne fatte hvordan folk kunne finne tid til noe så trivielt som å oppdatere Wikipedia-artikkelen om den deklasserte planeten Pluto.

Men det er ikke noe problem å finne tid når man kan bidra og produsere noe – faktisk har vi hatt et enormt «kognitivt overskudd» siden femdagersuka ble vanlig på de fleste arbeidsplasser. Vi har hatt muligheten til å gjøre mye, men ikke helt visst hva vi skulle bruke tiden til. Svaret er blitt … TV-titting. Vi har sløvet oss ned med TV i flere tiår, litt på samme måte som folk som flyttet til byene under den første industrielle revolusjon drakk seg sanseløse på gin for å holde ut sine nye, uvante omgivelser.

Et raskt overslag forteller Shirky at Wikipedia pr i dag har krevd noe sånt som 100 millioner timer arbeid. Men amerikanske TV-seere bruker 200 milliarder timer i året foran idiotboksen. Vi kommer ifølger Shirky til å produsere mye bra når det tallet går drastisk ned fordi vi ikke lenger finner oss i å være passive mottagere. For media er ikke lenger en forbruksmaraton, det er en triatlon med tre øvelser: konsumere, produsere, dele.

Reklamer

0 Responses to “Ja, vi har tid”  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


Add to Google
april 2008
M T O T F L S
« mar   mai »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

StatCounter

free web hit counter
Reklamer

%d bloggere like this: