28
mar
08

Norsk galakse i ‘the twitterverse’?

Har i flere måneder undret meg over begeistringen i edublogsfæren  over Twitter. Grunnleggende sett: SMS (maks 140 tegn) sendt og mottatt til og fra folk som abonnerer på din ‘tweets’ eller som du abonnerer på; kan sendes på mobilen eller på nettet.  Blogg-guru Will Richardson uttrykte en viss ambivalens i forhold til det da han skrev om sin Twitter-follower nr 1.000 i januar!

Denne uka har det dukket opp invitasjoner til å følge flere norske bloggere jeg setter stor pris på via Twitter. Dermed opprettet jeg konto og har så smått begynt å følge med på hva folk gjør. Det er litt rart, og litt morsomt. Om det er nyttig gjenstår nok å se, men det er vel som med telefonen: ikke så stor vits hvis du er den eneste som har en, eksponensielt mer nyttig jo flere som knyttes til nettet.

Ett spørsmål har allerede dukket opp: skal vi ‘tweete’ på norsk eller engelsk? Så lenge våre ‘followers’ (får det til å høres ut som en religiøs kult?) bare er norske, er det kanskje litt kunstig å bruke engelsk; men hvem vet, kanskje er det noen der ute som ville ha glede av å vite at jeg «Just posted about Twitter on my blog. I wonder if anyone would want to read about it in English. I think Norwegian will have to do for now.» Sånn; det var 140 tegn. 

Tweet meg: joepett

 

Reklamer

2 Responses to “Norsk galakse i ‘the twitterverse’?”


 1. april 2, 2008, kl. 8:32 am

  Religiøse termar, ja.

  Brian: «You are all individuals!»
  Crowd: «We are all individuals!»

 2. april 2, 2008, kl. 8:41 am

  Det eg synest var kjekt med Facebook i byrjinga var nettopp det å sjå kva folk eg kjente dreiv med. Veldig fort blei krinsen av dei eg kjente større og større, heilt ut i ei meiningslaus bruk av omgrepet «friend.» Dermed blei det fort uinteressant å sjekke innom dagleg.

  Twitter kan, som du er inne på her, fort bli den same greia. Men, likevel, det er ein skilnad mellom det å motta småtips, lenker, korte spørsmål osv. frå personar du har ein fagleg slektskap med, og det å høyre på pjatt frå tidlegare elevar som no har byrja å drikke seg dritings på BI-kroene og skal formidle dette i alle format på måndagen etter.

  Tida vil vel vise her òg. Kan hende byrjar dei same tendensane til at alle inviterer så mange som muleg å gjere seg gjeldande på Twitter også.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


Add to Google
mars 2008
M T O T F L S
« feb   apr »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

StatCounter

free web hit counter
Reklamer

%d bloggere like this: