21
mar
08

«We tell stories» – fiksjonstekster + Google Maps

Jeg mener at Google Maps må være et verktøy som kan brukes til litt av hvert av kreative formål. Nå har Penguin gitt meg en ny ide med sidene «We tell stories.» Her er korte fiksjonstekster som utspiller seg i en geografisk setting som er plottet inn i Google Maps. Selve teksten er bygget inn i placemarks, og leseren klikker seg fra kapittel til kapittel via linkene i disse.

Har ikke helt fått sjekket ut hvor mye kartene må bearbeides for blant annet å bygge inn bevegelsene fra punkt til punkt, men en enklere versjon uten dette kunne også være interessant nok.

Her ligger det til rette for oppgaver i mange fag, men jeg tenker kanskje mest på engelsk: eleven som har vært på tur i Sør-Afrika plotter inn stedene han har besøkt og legger inn bilder og beskrivelse i hvert placemark; en gruppe skal legge fram en presentasjon om viktige begivenheter i indinanernes historie i USA – plassér begivenhetene på kartet; plasser biografisk informasjon om USAs presidenter der de ble født – det skulle gi et interessant mønster som viser den politiske dominansen til den nordøstre del av landet; plott inn en reise et eller annet sted i verden, eventuelt en som skal oppfylle visse faglige kriterier.

Alt som utspiller seg i en geografisk dimensjon – og det er vel det meste – kan selvfølgelig plottes inn og bli til illustrerende «reiser» på kartet med tilhørende tekst-, bilde- eller videguider.

(tips; Ideas and Thoughts/Dean Shareski)


1 Response to “«We tell stories» – fiksjonstekster + Google Maps”


  1. mars 21, 2008, kl. 3:25 pm

    Hei
    jeg har også tenkt i liknende baner, men såvidt jeg kan se er ikke Google Maps foreløpig et samarbeidsverktøy som Google Dokumenter. Jeg savner muligheten for at flere kan jobbe sammen om det samme kartet. En kan selvfølgelig opprette en egen konto/innlogging som flere kan dele på, men jeg er ikke veldig happy med en slik løsning.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


Add to Google
mars 2008
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

StatCounter

free web hit counter

%d bloggere like this: