06
feb
08

Våre nye, strenge overlærere: Hafslund + fylkesbyråkratene

Så var de der igjen. Etter å ha skapt fullstendig kaos forrige gang de forsøkte å ta i bruk et sentralt webfilter for hele Akershus fylkeskommunes bredbåndsnett, måtte de gjøre retrett og slå av hele filteret. I dag ble det slått på igjen. Nå er det altså igjen ansatte hos den kommersielle aktøren Hafslund og en eller flere anonyme byråkrater inne i de fylkeskommunale kontorer som bestemmer hva som skal være tilgjengelig av internettsider for oss på de videregående skolene.

Og hva er det de sperrer? Jo, f.eks. Google Video. Jeg satt og lette etter en kort snutt som kunne oppsummere litt av Hillary Clintons spennende livshistorie,  som jeg tenkte å bruke på engelsk fagdag i morgen. YouTube hadde noen bra klipp fra BBC, men embed-funksjonen var deaktivert. OK, da leter jeg litt på Google Video, tenkte jeg.

Men den gang ei – tjenesten var sperret. Hvorfor? I URL-linjen dukket det opp en link til den siden webfilteret viderekobler til når man søker på fy-fy-sider, og som sluttet med ordet: Porn. Blant de millioner av videoer som finnes der, er det sikkert noen som kvalifiserer som pornografiske etter en eller annen definisjon, selv om tjenesten ifølge Wikipedia ikke tillater dette. Like greit å sperre alt, da – sånn for sikkerhets skyld.

Det er ikke Google Video i og for seg som er poenget her. Jeg blir bare så lei av disse geskjeftige, anonyme byråkratene som skalter og valter med dette uten noen gang å krype ut av kontoravlukkene sine for å argumentere for standpunktene sine. Istedet er det vi som faktisk bruker tjenestene som skal skrive søknader i hvert bidige tilfelle om allernådigst å få åpne en side. Etter noen ukers behandlingstid kan de så eventuelt la dale ned over den gemene hop et like ubegrunnet vedtak om å oppheve sperringen.  

For oss som bruker tjenestene oppleves det som et irriterende tidssøl. Men du verden som det må bidra til sysselsettingen i både privat og  fylkeskommunal sektor.


1 Response to “Våre nye, strenge overlærere: Hafslund + fylkesbyråkratene”


  1. februar 9, 2008, kl. 11:01 am

    Ja, og like ille er det når de sperrer maskiner for brukeren. Jeg har hatt noen kursdeltakere som har fått låne med seg pc fra arbeidsplassen sin. Her er det cookies, flash-oppdateringer og høyeste innstilling på sikkerhet som sperrer for å kjøre forskjellige nettsider optimalt. Når man så skal inn å justere for å få tilgang, ligger ikke vanlige funksjoner tilgjengelig i kontrollpanelet, slik at maskinene faktisk blir helt ubrukelig med hensyn til Web 2 og innholdsproduksjon.

    Død, fordervelse og byllepest over dette teknoetniske folkeslag!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


Add to Google
februar 2008
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829  

StatCounter

free web hit counter

%d bloggere like this: