10
des
07

World of Warcraft – den nye golfen?

Roo Reynolds (via Ewan MacIntosh’ edu.blogs.com) viderebringer Joi Etos morsomme metaphor: World of Warcraft som den nye golfsporten. Nei, det er ikke fordi man ikler seg rare gevanter og tilbringer timer sammen med andre i en, for utenforstående, meningsløs aktivitet. Reynolds innrømmer at han ikke spiller golf, men at han er blitt fascinert av den sosiale siden av spillet: vennskapet, den sosiale nettverksbyggingen, forretningsavtalene som sikres på eller underveis mot drinken på hull 19.

Dagens unge som entrer arbeidsmarkedet kommer til å etablere sine nettverk i spillmiljøer av typen World of Warcraft, er Itos og (Reynolds’) hypotese.  

Reynolds’ halvtimelange presentasjon fra  Online Information 07 er for øvrig et spennende lite innblikk i hvordan bruken av nye digitale verktøy gjennomsyrer hans arbeidsgiver, giganten IBM (over 300.000 ansatte): virtuelle verdener, både åpne som SL og egne, lukkede bare for IBM-ansatte; alle ansatte har blogger; wikier brukes aktivt som samarbeidsverktøy, osv.

Lurer på hvor lenge det går før vi i skolen, som de informasjonseksperter vi burde være, kommer i nærheten av en slik integrasjon av verktøyene.


0 Responses to “World of Warcraft – den nye golfen?”  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


Add to Google
desember 2007
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

StatCounter

free web hit counter

%d bloggere liker dette: